CHRISTMAS IN A BOX 2021

Als je denkt dat alles tegenzit, denk dan opnieuw.

Schrijf elk idee op dat je hebt. Geen idee is te groot of te klein. Noteer het op een notitieboekje of op je smartphone, het maakt niet uit waar, het maakt gewoon dat je het uit gaat voeren.

Wij kijken weer uit naar onze actie in 2021, u ook? Wilt u mee doen, mail of bel ons. 

christmas in a box

Marianne

Geboren in 1958 in Dordrecht. Na verschillende banen te hebben gehad in het bedrijfsleven ben ik samen met mijn man Hein een eigen zaak begonnen. In eerste instantie zijn we gestart met wenskaarten (eigenlijk een uit de hand gelopen hobby van mijn man) maar al snel overgestapt op het organiseren van busreizen en evenementen. Dit liep lekker en we waren heel gelukkig samen tot er in maart 2007 de diagnose longkanker met uitzaaiingen werd geconstateerd. In oktober 2007 kwam Hein te overlijden. Daar sta je dan, ineens moest je alles wat je eerder samen deed alleen doen. Een verschrikkelijke tijd heb ik doorgemaakt. Maar goed als een deur sluit opent zich een andere deur. Naast de interesse voor social media en automatisering kwam er ook vrijwilligerswerk op mijn pad. Eerst bij de Stichting Welzijn Ouderen Zwijndrecht wat later fuseerde met DIverz. Mijn passie is leuke activiteiten organiseren voor ouderen. Blijde gezichten aan het einde van een activiteit dat is waar we het voor doen. Nu ben ik samen met Sonja, Marja en Jolanda weer actief om in de corona tijd leuke dingen te organiseren voor zelfstandig wonende ouderen, die vaak heel eenzaam zijn. Onze actie Christmas in a box smaakt naar meer, dus we gaan in 2021 gewoon door. 

SmileXL

sonja

Ik ben na mijn pensionering inmiddels 5 jaar vrijwilligster in Zwijndrecht.
Hoe wel ik ook al bij deze groep hoor, ligt mijn passie  bij de oudere inwoners.
De afgelopen jaren heb ik samen met andere vrijwilligers veel activiteiten voor deze doelgroep opgezet, hetgeen op dit moment niet meer mogelijk is in verband met de corona crisis.
Toch vind ik het nog steeds heel leuk en bijzonder om deze mensen te verrassen met een attentie, of een luisterend oor te bieden en een praatje te maken, indien daar behoefte aan is.
Voor dit doel wil ik mij graag inzetten en hoop dit nog veel jaren te mogen blijven doen. Daarom heb ik mij eind vorig jaar  ingezet voor onze actie Christmas in a box en zullen wij ook dit jaar weer van ons laten horen. 

 

 

jolanda

Ik ben Jolanda Stam, 55 lentes jong, en bijna 29 jaar werkzaam bij de Swinhovegroep.
Het welzijn van ouderen staat voor mij hoog in het vaandel. Ik heb altijd veel activiteiten georganiseerd voor de ouderen binnen Zwijndrecht en mensen die mij kennen zullen dan denken aan de leuke thema avonden in de Heerlijkheid op Swinhove en aan de Sociëteitsavonden en middagen van Sociëteit Zwijndrechtse Waard.
Ook in mijn huidige werk staat het welzijn van de ouderen bovenaan. Het is leuk om activiteiten te verzinnen waar mensen blij van worden en vooral om een lekkere verantwoorde maaltijd op tafel te brengen bij de bewoners van de Lindonk. Daar haal ik mijn plezier en energie uit.
In deze Coronatijd, is wel pijnlijk duidelijk geworden dat er erg veel eenzaamheid heerst onder de inwoners van Zwijndrecht. Het was dan ook erg fijn om de actie Christmas in a Box mee te organiseren.
Hoe mooi is het dat dit initiatief wordt doorgezet in het komende jaar en dat ik van de partij mag zijn bij deze andere enthousiaste vrijwilligers die een verschil willen maken voor hun medemens.
Ik kijk al uit naar alle blije gezichten die we het komende jaar weer mogen gaan zien!

MARJA

Ik ben Marja de Bruijn. 67 jaar en sinds juni 2016 weduwe.Ik heb 2 dochters (43 en 41 jaar), één samenwonend en één  getrouwd.  2 kleinkinderen,  jongen en meisje (tweeling) van 10 jaar.
Kinderen wonen in de buurt, dus komen gelukkig regelmatig langs. In verband met de corona en verplicht thuiswerken heb ik geen vaste oppasdag meer voor mijn kleinkinderen.
Ook het bijwonen van training en wedstrijden voetbal en korfbal is er niet meer bij.
Sinds augustus 2020 heb ik me gestort in diamond painting.  Een leuke bezigheid tijdens de lockdown. 
De afgelopen jaren heb ik me ingezet als vrijwilliger bij activiteiten met als doelgroep ouderen. 
Samen met ons team hoop ik weer aan een leuke actie mee te mogen doen. Onze laatste actie Christmas in a box daar kijk ik met heel veel trots op terug. 

 

Christmas in a box doneer actie 2021

Ook in 2021 starten we weer met onze actie Christmas in a Box. We willen geld maar ook spullen ophalen om eenzame mensen aan het einde van het jaar een prachtige kerst te bezorgen. Onze sponsoren van 2021 zijn wij ontzettend dankbaar en hopen dit jaar op hun steun te kunnen rekenen. U kunt doneren via onze doneer knop. Dit jaar hebben we gekozen voor het platform Why Donate omdat zij geen fee berekenen over het geld dat wij ophalen. Ze vragen van u een kleine bijdrage zodat ze dit platform kunnen blijven ondersteunen.

Dank voor uw bijdrage, de eenzame mensen zullen u net als in 2020 weer heel dankbaar zijn.  

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial