AI

TO THEMOON

Toekomst

Wat gaat er gebeuren?

Singularity

Video afspelen

Play video

De term "singulariteit" wordt vaak gebruikt om een punt in de toekomst aan te duiden waarop kunstmatige intelligentie de menselijke intelligentie zal hebben overtroffen. Dit punt wordt vaak de "Technologische Singulariteit" genoemd en wordt voorspeld dat het snelle en exponentiële vooruitgang zal brengen in vele velden, waaronder informatica, robotica en biotechnologie. Sommige experts geloven dat de Singulariteit binnen enkele decennia zal plaatsvinden, terwijl anderen denken dat het nog ver weg is. Sommige experts geloven ook dat de singulariteit nooit zal gebeuren.

Gaan robots ons werk overnemen?

Hoeveel procent van de banen zullen overbodig worden?

Zonder data geen AI

Laten we daarom eens wat langer stilstaan bij wat data zijn. Waar komen ze vandaan en wat wie zijn ze eigenlijk? Een voorbeeld.

Klantenkaarten vertellen bedrijven wie wat, waar en wanneer koopt.

En dát is waardevolle informatie. Slimme systemen kunnen patronen ontdekken in grote hoeveelheden data, dus ook in de data van het koopgedrag van mensen in hun winkels.

Singulariteit

Bewustwording

The Singularity is Near, zo schrijft Kurzweil in zijn gelijknamige boek. Wat kun je hiermee voor je eigen bedrijf? De belangrijkste stap is om je ervan bewust te zijn dat innovatie exponentieel gaat. Als de groeicurve als een achtbaan omhoog schiet en je bent nog niet ingestapt, dan mis je de rit. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om niets te doen. Innoveren is een keuze. Maar zorg er wel voor dat je een gecalculeerd risico neemt. Oftewel: weet wat er kan gebeuren, en kies er bewust voor om dit wel of (nog) niet te doen.

Om mensen bewust te maken van de mogelijkheden en kansen exponentiële technologieën bieden, heeft Kurzweil samen met Peter Diamandis in 2008 vanuit Silicon Valley de zogenaamde Singularity University opgericht. Dit is inmiddels een wereldwijd fenomeen.

AiToTheMoon

Studio

De toekomst van werk

Door het World Economic Forum