Artificial Intelligence en is de politiek er klaar voor? 

Ai gaat de wereld veranderen, de manier waarop we leven, onze relaties tot elkaar, de manier van leren het zal een global accelerator worden. 

Wat gaat er in de komende drie jaar gebeuren op het gebied van Ai en hoe begeleiden we ons zelf? Welk leiderschap moet er komen? Naar wie moeten we ons wenden voor begeleiding op dit gebied? Er zijn weinig mensen die opstaan en ons daarbij kunnen helpen. Van de politiek hoeven wij dit niet te verwachten want dit is op zich al een apart landschap. De aandacht in een democratie gaat uit naar het werven van stemmen en in een dictatuur geef je al helemaal niet om mensen. Dus beiden zijn ze niet bezig met het welzijn van de mensen.Wat er waarschijnlijk gaat gebeuren is dat er mensen opstaan die zeggen sorry maar het huidige leiderschap is niet capabel genoeg om dit Ai proces te begeleiden.

Ik volg heel veel over Artificial Intelligence en vertel mensen erover en iedere keer krijg ik te horen wow ik heb geen idee dat dit bestaat. Ik heb wel gehoord van Chat GPT en er wat meegedaan maar ik heb geen enkel idee wat er voor de rest met AI kan gebeuren en gaat gebeuren. 
Zelfs op het nieuws wordt alleen aandacht geschonken aan Chat GPT en Midjourney maar niemand stelt de vraag wat is Ai, waar is AI vandaag en hoe ziet de toekomst van Ai eruit. 
1 ding is duidelijk er is weinig controle op het coderen van Ai op dit moment. Het zijn de Sillicon Valley Tech bedrijven die Ai programmeren en voeden. Zij houden geen enkele rekening met wereldproblemen of met ethiek. Vergeten we voor nu nog even de codering maar er is ook geen controle op gedragingen van de mensheid. 

Politiek en politici zullen de achterstand niet meer inhalen. Waarschijnlijk zullen zie in maart 2024 begrijpen wat er in januari 2023 op het gebied van Ai is gebeurd. Zoals introductie Chat GPT, Google Bard en zoveel bedrijven die erop gereageerd hebben. De politiek maakt zich niet druk wat gebeurd in China of Rusland op het gebied van Ai.
En voor ze het begrijpen dan zitten we al ver in 2024 en blijven ze achter de feiten aanhollen.
Het probleem is dat we geen wereldleiders hebben die het voortouw nemen en zich afvragen waar gaan we heen met Ai. Waarschijnlijk eindigen we met Emergency leiders 

Er is een balance tussen bewustzijn and bekwaamheid

Elon Musk spreekt altijd over Ai. Maar wat ik niet begrijp is dat hij praat erover, heeft heel veel geld maar steekt niet miljarden in de veiligheid van Ai. Ik denk als je miljarden bezit en je wilt nog 10 tot 15 jaar zo leven moet je ook miljarden steken in de veiligheid van Ai. En dit geldt niet alleen voor Musk maar alle tech bedrijven en miljardairs.  
En het leven van ook deze rijke mensen kan morgen abrupt veranderen. Stel je bent een ondernemer in textiel en verdient daar miljoenen mee. Als we morgen Ai dit textiel laten ontwikkelen op een betere en goedkopere manier dan is je bedrijf weg. 

Ik garandeer je op het moment dat ik dit schrijf dat er mensen bezig zijn om Ai zo te ontwikkelen dat ze banken kunnen hacken. In plaats van dat ze miljoenen aan reclame sponderen moeten banken zich verenigen en zorgen voor een veiligheidscode zodat Ai de banken niet kunnen hacken. Ik ben maar een simpele ziel maar ik zie wat er gebeurd en probeer op mijn manier mensen wakker te schudden. Politici moeten zorgen voor veiligheid en iemand daarvoor verantwoordelijk maken. We kunnen ons nog fouten permiteren op het gebied van veiligheid maar niet op het gebied de trage voortgang van onze politici.

Consumenten moeten wakker geschud worden! Ai leert niet van de overheid, leert niet van zijn ontwikkelaar, het leert niet van de ondernemer het leert van de interactie tussen u en mij. Dus stop geld in om mensen te leren hoe om te gaan met Ai. Leer ons wat Deep Fake is en stop daar geld in hoe we dit kunnen traceren en herkennen. Ai leert van ons wij zijn de vader en moeder van Ai, wij geven het vorm. Wij voeden Ai met hoe we met onze data omgaan en we het voor iedereen toegankelijk maken. Hoe wij met elkaar omgaan op social media. 


We moeten  Ai leren dat niet iedereen is slecht, niet iedereen is gevaarlijk. Omdat de meeste mensen van elkaar houden, we houden van schoonheid, we zijn lief voor elkaar.
Natuurlijk zijn we onderweg wat mensen verloren maar heel diep van binnen is de mens best oke.
Wij zijn de ouders van Ai en het moet zo zijn dat Ai straks zegt ach ja die persoon is niet zo aardig maar ik ga toch voor hem zorgen. 

Gelukkig zijn is een geboorterecht en investeer in je eigen geluk. We moeten leren in deze tijden dat menselijke verbinding het enige juiste is. Want voor het eerst sinds de uitvinding van de nucleare bom staat onze samenleving voor enorm grote uitdagingen en moeten we de mensheid op nummer 1 zetten. En als we Ai op de juiste manier ingaan zetten dan kan dit een enorme verbetering zijn van onze samenleving, doen we dit niet dan ben ik bang dat de mensheid zijn langste tijd gehad heeft. De overheden moet wakker worden, wat gaat Ai betekenen voor onze economie, onze technoligie. In Nederland hoor je weinig over Ai maar kijk naar Amerika en China die zijn al ontzettend ver met de ontwikkelingen op het gebied van Ai. Dit is een strijd tussen twee super mogendheden.