AI in de Sport: hoe AI beter, sneller en sterker maakt

Kunstmatige intelligentie gebruiken in sport en atletiek

Sport maakt al eeuwenlang deel uit van de menselijke cultuur. Ze zijn voor de meeste mensen meer dan alleen een manier om fit en actief te blijven. De juiste sportervaring kan ook een cultureel evenement zijn, een manier om gemeenschappen te binden en een kans om geweldige dingen te bereiken.
AI biedt een manier om de atletische prestaties van enkele van de meest getalenteerde mensen ter wereld te verbeteren, met training op maat, verbeterde inzichten in het spel en nog betere resultaten registratie. Sportprofessionals besteden al jaren meer tijd en moeite aan het verkennen van het potentieel van AI in de sport, voor alles van scouting en werving tot prestatieanalyse.

Naarmate we verder gaan in een omgeving waar AI een alledaags onderdeel van ons dagelijks leven is, zullen we ongetwijfeld meer intelligentie in onze atletische games blijven zien.

Hoe AI de sportwereld verbetert

Rapporten suggereren dat de wereldwijde markt voor kunstmatige intelligentie in de sport tegen het jaar 2026 ongeveer 3,3 miljard dollar zal bedragen . Dit toont een CAGR (samengestelde jaarlijkse groei) van ongeveer 33% aan, waardoor sport een van de snelst groeiende sectoren voor AI-investeringen is.

AI in de sport is snel in opkomst als een hulpmiddel, niet alleen voor de verbetering van onze atleten en teams, maar ook als een oplossing voor het verbeteren van de media- en fan ervaring rond sportevenementen. Veel toonaangevende sportteams in het NBA- en NHL -gebied maken al gebruik van virtuele assistenten om te reageren op vragen van fans, terwijl ze tegelijkertijd gegevens verzamelen over de voorkeur van de klant.

Sommige mediaproducenten gebruiken zelfs AI-oplossingen als een methode om automatisch de hoogtepunten van verschillende games vast te leggen, zodat ze enkele van de meest ongelooflijke momenten van elke atletische prestatie kunnen meemaken.
Hier zijn nog enkele voorbeelden van hoe AI de sportruimte verandert.

Werving door middel van Artificial Intelligence

Het vinden van de volgende sportieve supersterren is niet eenvoudig. Hoewel menselijke professionals games kunnen bekijken en de technische en professionele vaardigheden van elke speler kunnen onderzoeken, is het moeilijk om absolute objectiviteit te garanderen bij het beslissen wie door een teammanager of leider moet worden benaderd. De AI-wereld kan dit probleem oplossen. AI-oplossingen zijn zo ontworpen dat ze zo onbevooroordeeld mogelijk zijn en kunnen historische gegevens gebruiken om de prestaties van een sportprofessional te vergelijken met eerdere succesfactoren.

Een AI-systeem kan managers en leiders van sporters helpen om de volgende potentiële ster in hun vakgebied te identificeren, zodat ze die persoon kunnen bereiken en zo snel mogelijk kunnen beginnen met trainen.

Hoewel het van cruciaal belang is om aanvullende stappen te nemen om te zorgen voor onpartijdige werving in dit landschap, kan een AI-systeem het voor teams gemakkelijker maken om honderden opnames van verschillende games en professionals te doorzoeken, om te beslissen wie als volgende moet worden opgesteld.

Verbeterde training en prestatieanalyse

Misschien wel een van de meest aantrekkelijke gebieden voor AI in de sportruimte, intelligentie heeft de kracht om de manier waarop we de teams van vandaag trainen en ondersteunen te verbeteren. Met inzichtelijke kunstmatige intelligentie is het mogelijk om minieme veranderingen te definiëren die de prestaties van een persoon enorm kunnen verbeteren. Een volg sensor om de pols van een persoon in combinatie met AI kan bijvoorbeeld helpen om de best mogelijke hartslag voor een persoon te bepalen om topprestaties te leveren.

AI-platforms en draagbare sensoren kunnen allerlei verschillende statistieken meten die kunnen bijdragen aan de uitkomsten van een game of evenement. Tegelijkertijd kunnen deze tools zelfs de tactieken en vaardigheden van concurrerende teams onderzoeken, om inzicht te krijgen in hoe professionele atleten hun rivalen kunnen overtreffen. Hoewel niet alle aspecten van sportprestaties op dit moment kunnen worden gekwantificeerd, biedt het AI-landschap wel mogelijkheden voor diepere inzichten.

In sommige situaties kunnen AI-oplossingen zelfs de veiligheid van verschillende sportomgevingen verbeteren, door omgevingen te onderzoeken op onnodige risico’s voordat een atleet mag meedoen. Veel toonaangevende teams gebruiken al wearables om spel bewegingen te volgen en ervoor te zorgen dat ze veilig blijven op het veld.

AiToTheMoon
AiToTheMoon

Uitzenden en streamen

Sport is goed voor een groot deel van het entertainment- en medialandschap. Er zijn op elk moment talloze uitzendingen over de hele wereld, voor miljoenen enthousiaste fans. Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie kan het gemakkelijker worden om een ​​uitzending van betere kwaliteit aan de kijkers van vandaag te leveren. Op basis van de gebeurtenissen op het veld of in een specifieke wedstrijd kunnen AI-systemen automatisch de juiste camerahoek kiezen voor weergave op kijkers schermen.

Uitzend Technologie maakt het snel en eenvoudig om live-evenementen in verschillende talen van ondertitels te voorzien, op basis van de taalvoorkeur en locatie van de kijker. Het kunstmatige-intelligentie systeem kan zelfs een waardevolle methode zijn om de juiste kansen te identificeren voor het presenteren van advertenties op basis van de opwinding van het publiek in arena’s.

Naarmate entertainment mogelijkheden blijven evolueren, kan AI zelfs de weg vrijmaken voor entertainment mogelijkheden in augmented en virtual reality-omgevingen. Virtual reality-games worden al verbeterd met toegang tot AI-technologie.

Sportjournalistiek

Hoewel AI de creatieve elementen van de journalistiek misschien nog niet kan overnemen, kan het op zijn minst informatie verzamelen over het importeren van sportevenementen om mensen in realtime op de hoogte te houden. Digitale systemen kunnen scores automatisch bijwerken en zelfs in realtime nuttige stukjes informatie over een wedstrijd leveren, zodat mensen die het evenement niet kunnen volgen, op de hoogte kunnen blijven.

Sportjournalistiek verbeterd door AI zal ook zorgen voor een beter beheer en gebruik van gegevens in de toekomst van atletiek. Hoe meer informatie we op een snelle schaal kunnen verzamelen en vastleggen, hoe gemakkelijker het zal zijn om meer te weten te komen over onze sportieve capaciteiten als mens. Bedrijven beginnen al te experimenteren met ideeën zoals tools die de uitkomst van bepaalde wedstrijden kunnen voorspellen.Technologie zoals deze begint met het snel kunnen vastleggen en vastleggen van informatie.

Naarmate sport- en atletiek omgevingen blijven evolueren, zal AI een essentiële rol spelen in de toekomst van hoe we genieten van wedstrijden, trainen voor evenementen en zelfs onze favoriete atleten begrijpen. Van het verbeteren van sportveiligheid tot het verbeteren van prestaties, er is een ongelooflijk potentieel voor AI in de sport.